Samen op Reis

De leukste MIO bijscholing voor counselors PNS

Als verloskundige weet jij als geen ander dat elke zwangerschap uniek is. En dat de begeleiding van die zwangerschap en de bijbehorende counseling PNS door jou maatwerk is. Want hoewel bij de counseling PNS moet worden voldaan aan een aantal vastgestelde criteria, komt er veel meer bij kijken. Counselen vraagt om een open en nieuwsgierige houding. In deze bijscholing onderzoek je samen met collega’s je eigen en elkaars vooroordelen, ervaringen en opvattingen op een spelende en uitdagende manier. Zodat je counseling nóg beter wordt.

De bijscholing is geaccrediteerd door de KNOV  en ontwikkeld in samenwerking met de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) en ontwerper Joost Bos

Werkwijze
De bijscholing Samen op Reis is een serious game. Een spel dus. Maar wel een waar je heel veel van leert. Bij Samen op Reis zijn de deelnemers zowel reiziger als reisleider. In een creatieve en inspirerende werkvorm waarin uiteenlopende typen zwangeren centraal staan, ga je op ontdekkingstocht in diverse scenario’s. Deelnemers gaan met elkaar op pad, komen elkaar én zichzelf tegen en leren van elkaar door uit te wisselen en te reflecteren. Onderweg ga je aan de slag met diverse typerende en leerzame praktijkvoorbeelden uit de dagelijkse beroepspraktijk. We beloven je de leukste bijscholing die je ooit volgde.

Doel
De MIO bijscholing Samen op Reis is gericht op het optimaliseren van de algehele kwaliteit van counseling prenatale screening (PNS) door verloskundigen. De focus ligt op het leren bieden van counseling op maat door het herkennen en begeleiden van verschillende typen zwangeren en hun partners. Deze bijscholing werkt via onderlinge uitwisseling van ervaringen (groepsreflectie) en zelfreflectie op het eigen functioneren als counselor. Je ontwikkelt inzichten om tijdens counseling over PNS in je dagelijkse praktijk in te zetten.

Incompany training
Deze bijscholing kan zeer goed worden ingezet als incompanytraining in jouw praktijk. Eventueel samen met collega’s van een verloskundigenpraktijk in de buurt of je VSV. Voor Incompany trainingen gelden aangepaste tarieven. Interesse? We maken een plan. Bel me op 06 20278809 of stuur me een mailtje op: mail@irisvansen.nl

Wat leer je in de bijscholing?

  • Je leert verschillende typen zwangeren (her)kennen en je counselingstrategie op hen af te stemmen.
  • Je leert je counseling effectiever en efficiënter te maken. Zodat het effect van jouw inspanningen groter is.
  • Je leert je eigen (voor)oordelen en patronen herkennen en doorbreken.
  • Je leert van en met elkaar.

Daarom kies je voor deze bijscholing

  • Je gaat op een compleet andere manier aan de slag met (leren over) counseling.
  • De bijscholing is gebaseerd op een uitvoerig onderzoek naar de voorwaarden voor effectieve counseling.
  • De bijscholing is opgezet in samenwerking met de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG).
  • De trainers zijn ervaren professionals met brede kennis in onderwijs en achtergrond in onderwijs, coaching en communicatie.
  • Na afloop ontvang je de Opwegwijzer, een handige tool die je in kan zetten bij het counselen.

"Het spelen van dit spel is een heel veilige vanzelfsprekende en ook verrassende manier om met PNS aan de slag te gaan, zonder pre- of posttoetsen, "enge" rollenspellen of opgevoerde toneelstukjes, wat niet betekent dat het vrijblijvend of niet leerzaam is, integendeel. Door de ongedwongen manier is het rendement m.i. veel hoger omdat je gewoon jezelf kunt zijn."

Praktische info


Wanneer

Kijk voor een overzicht van alle data voor komend jaar op PE-online:

DRACHTEN
dinsdagmiddag 18 juni '24
(13.00 - 17.00u)

CULEMBORG
maandagochtend 9 september '24
(09.00 - 13.00u)

•• Feestelijke jubileumeditie ••
50e scholing in
APELDOORN
dinsdag 1 oktober '24
(10.00 - 14.30u - inclusief lunch en taart)

NIJMEGEN
dinsdagochtend 12 november '24
(09.00 - 13.00u)

ZWOLLE
vrijdagochtend 13 december '24
(09.00 - 13.00u)

Incompanytraining met je collega’s op een in overleg te bepalen datum.


Investering
De prijs voor de nascholing bedraagt €225,- excl BTW.
! Let op: incompany-trainingen worden tegen een aangepast tarief aangeboden.


Accreditatie
De nascholing is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de KNOV. Je krijgt 4,5 MIO-punten voor zowel  Methodisch intercollegiaal overleg als PNS Reflectie/MIO counseling prenatale screening.

Wil je meer weten over deze bijscholing en
heb je interesse om deze te volgen?

Neem contact op door een mail te sturen, of bel mij op 06 20278809